Gastvrij Eger

Op ontdekking door Hongarije – Deel 2: Eger

Vanuit Boedapest bracht de trein ons 140 kilometer verder naar het station van Eger, de tweede halte van onze rondreis. Het duurde eventjes voordat we het adres van ons logement vonden, maar de gastvrouw Eva stond alvast te popelen om ons te ontvangen!

In Retur Vendéghaz, uitgebaat door de lieve en behulpzame Eva, boekten we onze goedkoopste overnachting tot nu toe. Voor amper twaalf euro per persoon kregen we een kamer met ontbijt, maar vooral elke dag praktische tips van onze gastvrouw. Elke ochtend stond ze klaar met foldertjes en tips voor adresjes of kortingen. Het interieur was dan wel niet zo modern, de kamer ook niet echt groot, maar de hartelijkheid waarmee we ontvangen werden, maakt dat ik vijf jaar later nog steeds met veel plezier terugkijk op ons verblijf in Eger!

EgerEger is op zich geen al te grote stad, maar we konden er toch ons hartje ophalen. Zo waagden we ons in de smalle toren van de minaret – dat ons ook nog een leuk zicht op de stad opleverde-, kregen we een hilarische rondleiding door de wijnkelders onder de kerk van de stad en viel er in en rond het kasteel ook heel wat te beleven. Wijnproeven zat er helaas niet in, daarvoor moesten we ons iets te ver uit het centrum verplaatsen. Nochtans is de rode wijn – ook wel Stierenbloed genoemd- er heel bekend. Je kan gezellig wandelen in het stadje en er zijn voldoende eet- en drinkgelegenheden om iedereen te plezieren.

Een van de adresjes dat me het meest is bijgebleven, is ongetwijfeld “Palacsintavar”. Je kan er gigantische overheerlijke pannenkoeken eten, geloof me, je kan het gerust als een volledige maaltijd beschouwen!pannenkoeken

De weergoden waren ons in Eger helaas niet al te gunstig gezind, we kregen een hele dag onophoudelijk regen over ons, maar gelukkig wist Eva naar goede gewoonte raad! Zij raadde ons een bezoekje aan deze wellness aan. We konden onze ogen eerlijk gezegd niet geloven, het interieur is prachtig en de verschillende baden zijn heel goed onderhouden. We gingen er met veel plezier een paar uurtjes relaxen! Zo graag zelfs, dat we op dezelfde dag twee keer een toegangsticket kochten.

In het voorjaar van 2015 werd het vernieuwde dorpsplein van Eger officieel geopend, ik ben in elk geval heel benieuwd om te zien hoe het er nu uitziet! Bij een volgend bezoek zou ik ook een huurauto nemen, zo is het gemakkelijker om de streek te ontdekken en zouden we ook de verschillende wijngaarden kunnen bezoeken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s